Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Meglepetés recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» kb. 50 darabhoz:
» 1/2 kg finomliszt
» 1/2 ek cukor
» 2,5 dkg friss élesztő
» folyékony édesítőszer ízlés szerint (a kalács édesen finom)
» 5 dkg olvasztott vaj
» 2 tojás: 1 a tésztába, 1 a tojáskák kenésére
» 1 csipet
» 4 dl tej
» 1/2 kg főtt, kötözött sonka
» 7 darab főtt tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kalácstészta elkészítése:

A tejet kéz melegre melegítjük, és édesítőszerrel kellemesen édesre ízesítjük.
2 dl tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval.
Beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
Robotgép tésztakeverő lapátjaival addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától (kb. 10 perc).
A vajat kéz melegre megolvasztjuk.
A bedagasztott tésztához öntjük, és egynemű, hólyagosra dagasztjuk a tésztát (kb. 5 perc).
Az edény falát a tészta alatt meglisztezzük, és duplájára kelesztjük lefedve meleg helyen (kb.1/2 óra).
A tojáskák betöltése:

A kelesztés alatt megpucoljuk a kemény tojásokat, és húros tojásszelővel felszeleteljük.
A füstölt, kötözött sonkát felszeleteljük, majd megfelelő nagyságú kockákra daraboljuk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk (a kiborítás után nem szabad visszagyúrni).
Nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A "pogácsákat" megnyújtogatjuk, közepére helyezzük a tojásszeletet és a sonkakockát.
A "pogácsák" szemben lévő csücskeit összecsippentjük, mint a gombócnál, és a tészta tetejét a táblán egyneműre sodorjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megolajozzuk, és a tojáskákat ráültetjük, ügyelve, hogy meg fognak kelni, legyen közöttük kellő távolság.
Éles késsel vágjunk keresztet a tojáskák tetejére, de vigyázzunk rá, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát.
Felvert tojással kenjük meg a tojáskákat.
Előmelegített, forró sütőben süssük aranybarnára.
A lehulló tésztát gyúrjuk újra össze, és készítsünk további tojáskákat belőle.
Szedjük le a tojáskákat a sütőpapírról, és tegyük rá az új sütnivalókat.
Megjegyzés / tipp:

Tálaljuk forrón, de kihűlve is kelendő lesz.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
0 komment 4 ember kedveli dorcih
2012.04.06 22:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kalács édesen, tojáskák kenésére1, kalácstészta elkészítése, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztőt, edény falától, bedagasztott tésztához, edény falát, tészta alatt, tojáskák betöltése, kelesztés alatt, kemény tojásokat, megkelt tésztát, kiborítás után, tészta tetejét, táblán egyneműre, tepsit kibélelünk, tojáskákat ráültetjük, tojáskák tetejére, lehulló tésztát, összecsippentjük, megnyújtogatjuk, édesítőszerrel, felszeleteljük, felszeleteljük, megolvasztjuk, tojásszeletet, meglisztezzük, Előmelegített, tojásszelővel, felfuttatjuk, sütőpapírral, tésztakeverő, gyúrótáblára, visszagyúrni, megolajozzuk, kalácstészta, felfuttatott, sütőpapírról, sütnivalókat, aranybarnára, bedagasztott, átszitáljuk, elkészítése, sonkakockát, édesítőszer, darabhoz, finomliszt, cukor, friss élesztő, olvasztott, csipet, főtt kötözött sonka, darab főtt tojás,
Üdítő szelet
0 komment 7 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Dorozsmai ponty...
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás-sajtos rakott csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Saláta sonkához
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás-csirkés spagetti
0 komment 4 ember kedveli
Paradicsom szósz
0 komment 2 ember kedveli
Húsos nudli
0 komment 4 ember kedveli
Vaníliás-kókuszos sütemény!
0 komment 12 ember kedveli
Babapiskóta házilag
0 komment 4 ember kedveli
Holstein szelet picit másként
0 komment 5 ember kedveli
Vörösboros resztelt csirkemáj...
0 komment 20 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes pudingos pite
0 komment 7 ember kedveli
Karácsonyi mákosguba
0 komment 14 ember kedveli
Karajszeletek ananásszal
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.